Αρχική Η εταιρεία Παραγγελία χημικών Ηλεκτρομηχανολογικές Υπηρεσίες Επικοινωνία

Spa-Υδρομασάζ-Χαμάμ-Σάουνα

Χώροι Spa ,Θεραπευτικό Υδρομασάζ (Jacuzzi), Σάουνα- Xαμάμ.

Για ότι και αν θελήσετε σχετικά με Χώρους Spa ,θεραπευτικό Υδρομασάζ (Jacuzzi), Σάουνα, Xαμάμ, έχουμε τις ιδανικές λύσεις για τον χώρο σας.

Χώροι Spa

SPA σημαίνει στα λατινικά SANITAS PER AQUA (υγεία μέσω του νερού).

Οι θεραπείες Spa έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ποιότητα της υγείας και της γενικότερης κατάστασης του οργανισμού για να μπορούμε να έχουμε ενέργεια, ευεξία και δύναμη.

Οι θεραπείες που γίνονται στους χώρους Spa βοηθούν στη χαλάρωση και στην ξεκούραση του οργανισμού, ανακουφίζοντας από χρόνιους πόνους ,ενοχλήσεις και κούραση. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα και συνδράμουν στην αποσυμφόρηση του σώματος από οιδήματα και κατακρατήσεις.

Θεραπευτικό Υδρομασάζ (Jacuzzi)

Το θεραπευτικό υδρομασάζ (Jacuzzi) eίναι σαν μια μικρή εσωτερική πισίνα με νερό θερμοκρασίας 36-38°C όσο η θερμοκρασία του σώματος (για να γίνεται οξυγόνωση του)για να προσφέρει υδροθεραπεία και χαλάρωση στο σώμα.

Η Φιλοσοφία και η Ιστορία της υδροθεραπείας

Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο για την ζωή μας .Μετά το Οξυγόνο είναι το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο για την ζωή μας. Είναι πηγή ενέργειας που εξασφαλίζει μακροζωϊα, ζωτικότητα και καλή υγεία. Η ευεργετική αξία του νερού είναι διαχρονικά αναμφισβήτητη. Στην αρχαία Ελλάδα η χρήση των λουτρών ήταν μέρος της καθημερινής ζωής και ολόκληρη φιλοσοφία και μέσο θεραπείας. Η υδροθεραπεία συνιστάται στη χρήση του νερού ως θεραπευτικού μέσου. Στην εποχή μας γίνεται με τρόπο συστηματικό και επιστημονικό και έχει ενταχθεί στις εναλλακτικές θεραπείες της ιατρικής .

Υδρομασάζ: Η σύγχρονη μορφή υδροθεραπείας

Μασάζ είναι η τεχνική μάλαξης των μυών του σώματος και σκοπό έχει την θεραπεία προβλημάτων των μυών και των αρθρώσεων, την αντιμετώπιση του πόνου και της κόπωσης και τη χαλάρωση του οργανισμού. Το μασάζ με την αναζωογονητική χρήση του νερού αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή υδροθεραπείας, το υδρομασάζ. Υδρομασάζ ουσιαστικά, είναι η άσκηση πίεσης στο σώμα με νερό και αέρα που εκτοξεύονται από ειδικά ακροφύσια (jets) του spa. Μέσα από τα jets εκτοξεύεται μίγμα νερού και αέρα υπό πίεση, το οποίο δημιουργεί αναταραχή στο νερό του spa με άμεσο αποτέλεσμα ο λουόμενος να απολαμβάνει ένα καθολικό ευεργετικό μασάζ. Η κίνηση του νερού επιτυγχάνεται με την λειτουργία αντλίας.

Το υδρομασάζ έχει τα παρακάτω οφέλη:

Στη σωματική υγεία:

Αυξάνει την περιφερειακή κυκλοφορία του αίματος, Ανακουφίζει τους μυς από καταπόνηση που προκαλεί η άσκηση, η επίπονη εργασία ή η υπερδραστηριότητα και επιτυγχάνει τη μυϊκή χαλάρωση.

Τονώνει τον μεταβολισμό του σώματος, μειώνει την ευαισθησία στον πόνο των αρθρώσεων και των μυών, αυξάνει τη μυϊκή δύναμη.

Αυξάνει την ευκολία κίνησης, της άρθρωσης σε ηλικιωμένους ή καταπονημένους οργανισμούς,συνδράμει στην απομάκρυνση των τοξινών από τους μυς και επιτρέπει την απορρόφηση από τον οργανισμό θρεπτικών ουσιών, βοηθά στη θεραπεία των ρευματικών παθήσεων και των τραυματισμών.

Στην ψυχική ηρεμία

Δημιουργεί αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης από την πίεση που προκαλούν οι εξοντωτικοί ρυθμοί της καθημερινής ζωής, μειώνει δραστικά και άμεσα την ένταση του στρες και του άγχους.

Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά φαινόμενα αϋπνίας και υπερέντασης, αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα που μπορούμε να τη μοιραστούμε με την παρέα μας.

Στην αισθητική του σώματος

-Βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους με την άσκηση επαναλαμβανόμενης πίεσης στους ιστούς του δέρματος, προσδίδει ζωντάνια και φροντίδα στο κουρασμένο δέρμα.

Διαστέλλει τους πόρους της επιδερμίδας δίνοντας την ευκαιρία για Βαθύ και υγιή καθαρισμό.

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλά έτοιμα υδρομασάζ σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και σχεδίων ή να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε για σας χτιστό υδρομασάζ σε ότι διάσταση και σχήμα επιθυμείτε.

SPA SPA
SPA  

Σάουνα

Η σάουνα έχει μια μακρά ιστορία που χρονολογείται τουλάχιστον χιλίων χρόνων πίσω, ή και περισσότερο.

Η Σάουνα κάνει θερμοθεραπεία προκαλώντας εφίδρωση λόγω της υψηλής θερμοκρασίας (έως 90°C ή και 100 °C),διαστέλλονται οι πόροι και απαλλάσσει το σώμα από τοξίνες.

Είναι γνωστή η ευεργετική ιδιότητα της Σάουνας η οποία μας χαρίζει χαλάρωση και δίνει ευεξία στις αρτηρίες και ελαστικότητα στην επιδερμίδα μας.

Η εφίδρωση εγγυάται την ταχεία μείωση των τοξινών, εξισορροπώντας τον μεταβολισμό.

Κατά την παραμονής μας στην Σάουνα το αίμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα, ελευθερώνεται το διοξείδιο του άνθρακα και τα αιμοσφαίρια του αίματος εμπλουτίζονται με καθαρό οξυγόνο έχοντας ως αποτέλεσμα να διεγείρουν τη δραστηριότητα της καρδιάς.

Η Σάουνα είναι μέθοδος χαλάρωσης εξ' ολοκλήρου φυσική και ιδιαιτέρως ευχάριστη, που επιτρέπει στον χρήστη να ξανακερδίσει την φυσική του αρμονία. Είναι ένας τρόπος χαλάρωσης από την ένταση της σύγχρονης ζωής, καθώς ο στεγνός αέρας, μία πλούσια εφίδρωση, η έντονη ζέστη και το κρύο ντους είναι στοιχεία που μας προξενούν ένα ευχάριστο συναίσθημα φυσικής και ψυχικής χαλάρωσης.

Οι επιλογές σας είναι πολλές ,μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε διάφορα σχέδια και μοντέλα.

Χαμάμ

Το Χαμάμ είναι Θερμό λουτρό με ατμό σε χαμηλότερη θερμοκρασία από την Σάουνα (40-50°C) αλλά με υγρασία στο 100% .

Η ευεργετική επίδραση του χαμάμ στον οργανισμό έγκειται στην προαγωγή της νευρομυϊκής χαλάρωσης με την αύξηση της αιμάτωσης.

Ένα άλλο μεγάλο όφελος του χαμάμ είναι η ευεργετική του επίδραση στο δέρμα. Η ζέστη διεγείρει τη ροή του αίματος και καθαρίζει το δέρμα, ανοίγοντας τους πόρους και απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα κάνοντας το δέρμα απαλότερο, πιο λείο και υγιές.

Έχει αποδειχθεί πως το χαμάμ είναι ευεργετικό για άτομα που υποφέρουν από παθήσεις ύπνου, ξηροδερμία, μυϊκή δυσκαμψία καθώς και για άτομα που είναι ευαίσθητα στις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.

Η ευεργετική επίδραση του ατμού ήταν γνωστή από την αρχαιότητα και λαοί όπως Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί ,Οθωμανοί ήταν αυτοί που το κατάλαβαν και το χρησιμοποίησαν στο έπακρο.

Υπάρχουν λύσεις με έτοιμα ακρυλικά χαμάμ ή κτιστά με επένδυση ψηφίδας, με θερμαινόμενο πάγκο, με οπτικές ίνες, αρωματοθεραπεία. Η εταιρεία μας συνεργάζεται με τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο του χαμάμ.